Medicina muncii Brasov

Medicina muncii Brasov, alaturi de reprezentantul Monovia Medical – serviciul extern SSM, participa la evaluarea initiala a riscului asupra sanatatii noilor angajati.

Prin medicii serviciile noastre, supraveghem sanatatea angajatilor efectuand servicii medicale profilactice asa cum acestea sunt reglementate de legislatia actuala:

·         examenul medical la angajarea in munca

– se efectueaza inainte de angajarea in munca pentru persoanele care urmeaza a fi angajate cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminata.

Efectuari servicii PENTRU Medicina Muncii:

·         – angajatii care isi schimba locul de munca sau sunt detasati in alte locuri de munca ori alte activitati;

·       –  angajatii care isi schimba meseria sau profesia.

·       –  examenul medical de adaptare se efectueaza la indicatia medicului specialist de medicina muncii in prima luna de la angajare;

·      –   examenul medical periodic se efectueaza obligatoriu tuturor angajatilor dupa o frecventa stabilita de normele in vigoare sau la propunerea medicului de medicina muncii;

·     –   examenul medical la reluarea activitatii se efectueaza dupa o intrerupere a activitatii de minimum 90 de zile, pentru motive medicale.

     -sau de 6 luni, pentru orice alte motive, in termen de 7 zile de la reluarea activitatii;

·       –  supraveghere speciala se efectueaza pentru persoane cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani impliniti, persoane cu varsta de peste 60 de ani impliniti, femei gravide, persoane cu handicap, persoane dependente de droguri, de alcool, stangace, persoane cu vederea monoculara, persoane in evidenta cu boli cronice.

Participam activ la realizarea si implementarea programelor de sanatate care includ activitati de informare si educatie sanitara pentru toti angajatii companiei precum si programe de screening.

Servicii si recomandari

Serviciul nostru de medicina muncii Brasov este un serviciu suport pentru angajator si oferim consiliere privind sanatatea si igiena ocupationala a angajatilor.

Venim cu recomandari si facand propuneri care sa mentina si sa imbunatateasca sanatatea angajatilor si productivitatea companiei.

Ne puteti contacta direct pe pagina de contact sau prin intermediul formularului de comanda, Prezentarea la consultultatia de medicina muncii Brasov

Reprezinta o problema majora atat pentru angajat cat si pentru angajator. Pentru evitarea acestei inconveniente.

Clinica noastra Monovia Medical va sta la dispozitie cu unitate mobila care ne face posibila efectuarea investigatiilor de specialitate obligatorii la sediul firmei.

Daca angajatorul prefera efectuarea investigatiile in afara sediului, Clinica noastră va sta la dispozitie.

Serviciile medicale sunt complete , includ:

 • laborator
 • examen medical de specialitate
 • audiograme
 • spirometrie
 • EKG

oferite la sediul nostru sau la sediul firmei dumneavoastra.

Servicii Medicina Muncii

Pentru companiile preocupate de performanta psihica si eficienta fizica a angajatilor lor, am dezvoltat departamentul de Medicina Muncii in Brasov.

SERVICIILE DE MEDICINA MUNCII Brasov

Medicina Muncii Brasov este disciplina medicala care studiaza relatia fiziologica si patologica dintre organismul uman si munca, in vederea recomandarilor masurilor care sa permita desfasurarea activitatii profesionale in conditii fiziologice si igienice pentru mentinerea capacitatii de munca la un nivel ridicat precum si prevenirea bolilor profesionale si a celor legate de profesie.

Cu alte cuvinte, medicina muncii stabileste legatura dintre om si munca.

MEDICINA MUNCII INCLUDE

– Examenul medical la angajare stabilirea aptitudinii profesionale;

– Propuneri ale medicului de medicina muncii privind adaptarea postului de munca la caracteristicile angajatului;

– Includerea in circuitul operational al persoanelor care necesita supraveghere medicala deosebita.

Controlul periodic anual

De obicei acesta este efectuat la sediile beneficiarului prin unitati mobile sau cabinete on-site cuprinzand:

– inregistrarea evenimentelor medicale dintre controalele medicale anuale;

– examene medicale pentru angajatii care lucreaza in conditii de expunere la factori de risc profesional conform fiselor din anexa 7 a Normelor Generale de Protectie a Muncii.

-Pentru angajatii care lucreaza fara expunere la factori nocivi; profesional diferentiati in functie de varsta, sex si stare de sanatate;

– finalizarea concluziei, prin completarea fisei de aptitudine de catre medicul specialist. Examenul medical la reluarea activitatii

(pentru persoanele care au intrerupt activitatea minimum 90 de zile din motive medicale sau 6 luni pentru oricare alte motive);

– consilierea angajatorului si participarea la activitatile prevazute de legislatia in vigoare privind protectia maternitatii la locul de munca;

– evidenta bolilor profesionale si a celor legate de profesie consemnate in dosarele medicale ale angajatilor.

Participarea la cercetarea accidentelor de munca inregistrate in unitatile angajatorului;

– asigurarea asistentei / consultanta in cadrul controalelor de specialitate din partea autoritatilor;

– examinari, teste de laborator si diagnostic necesare stabilirii aptitudinii, gradului de afectare a capacitatii muncii datorat unor afectiuni cronice sau acute ale angajatilor.

Participarea la evaluarea riscurilor de imbolnavire profesionala

– indrumarea activitatii de reabilitare profesionala dupa boala profesionala, boala legata de profesie, accident de munca sau boala cronica;

– comunicarea riscului catre toti factorii implicati;

– consilierea angajatorului privind fundamentarea strategiei de securitate si sanatate la locul de munca in cadrul Comitetului de Securitate Si Sanatate in Munca.

Intocmirea raportului de risc maternal de catre medicul de medicina muncii Brasov.

Evaluare medicina muncii

Angajatorul impreuna cu medicul de medicina muncii Brasov efectueaza evaluarea privind riscurile la care este supusa salariata la locul ei de munca, intocmesc si semneaza.

Raportul de evaluare privind riscurile la care este supusa salariata la locul ei de munca, denumit in continuareRaport de evaluare, intocmit conformart. 5 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta.

Comunicarea riscului profesional catre toti factorii implicati in procesul muncii (raport medical).

La sfarsitul campaniei de control medical periodic (anual sau semestrial, conform pervederilor legislatiei de Medicina Muncii in functie de profilul de activitate al Beneficiarului)

Se vor intocmi rapoarte catre Beneficiar. Raportarea patologiei depistate se va face numeric, respectand cerinta expresa a legii de pastrare a confidentialitatii informatiilor din dosarele medicale ale angajatilor.

Cabinetul nostrum de Medicina muncii Brasov

Cabinetul asigura toata gama de consultatii si servicii de medicina muncii necesare angajatilor si angajatorilor, conform legislatiei in vigoare.

Domeniul de activitate este reprezentat de:

 • examenul medical la angajarea in munca;
 • examenul medical periodic;
 • examenul medical de adaptare;
 • examenul medical la reluarea muncii;
 • examenul medical pentru somaj;
 • intocmirea documentaţtiei pentru protecţia maternitătii la locul de munca;
 • rapoarte anuale cu privire la starea de sanatate a angajatilor examinati;
 • participare la evaluarea riscurilor profesionale;
 • consilierea angajatilor si angajatorilor in probleme de medicina muncii, etc.

Mentionam ca orice alte examinari paraclinice ar fi necesare (ex. audiometrie, analize de laborator, radiografii, etc.) in functie de profesie, specificul locului de munca, expuneri profesionale, pot fi efectuate în cadrul clinicii noastre.

Servicii Profesionale pentru medicina muncii


Cu ajutorul unor servicii profesionale de medicina muncii Brasov vei avea siguranta unui bun management al angajatilor tai.

Din punct de vedere medical. La Policlinica Monovia Medical gasesti echipa de profesionisti pe care poti conta pentru examenul medical necesar la angajare.

Controlul medical periodic, vizarea concediului medical si monitorizarea bolii angajatului, precum si a accidentelor de munca.

In felul acesta vei minimiza numarul de zile de concediu medical crescand eficienta angajatilor tai.

Prin medicina muncii vei avea parerea avizata referitoare la masura in care angajatii tai sunt apti din punct de vedere medical sa lucreze pe postul pe care-l ocupa.

Hai sa incepem de azi colaborarea!

Monovia Medical dispune de o retea nationala in domeniul sanatatii si securitatii in munca, asigurand servicii medicale complete la nivelul intregii tari.

Echipele medicale alcatuite din personal de specialitate medici (generalisti, oftalmologi, psihologi, neurologi, ORL-isti).

Si asistente medicale sunt dotate cu aparatura portabila (Ecograf portabil, Spirometru, Audiometru, Viziotest, EKG, etc.).

Monovia Medical ofera sprijin concret angajatorului al carui personal are nevoie de avizul de siguranta circulatiei conform ordinului 447/24.03.2003, emis de MLPTL.

(Contractele de Medicina Muncii Brasov vor acoperi si avizul de siguranta circulatiei), efectueaza teste psihologice speciale pentru obtinerea permisului auto si a celui de port-arma.

Contact si Servicii adiacente

Pentru informaţii suplimentare referitor la preturile noatre puteti sa ne contactati la numărul: 0787.676.856 , 0723.315.171 , 0729.980.720 , 0722.228.119 , la adresa de e-mail: office@monoviamedical.ro . Sau la pagina de Facebook

 

 

Medicina muncii Brasov